نزدیکی کشور ترکیه به ایران باعث شده است که ایرانیان زیادی این کشور را به عنوان یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری خود انتخاب کنند. زیرا در این کشور شهرهای دیدنی بسیاری وجود دارند که زیباییهای خاص و چشمنوازی دارند. استانبول و ترابزون از پربازدیدترین شهرهای ترکیه است. در مطلبی جداگانه راهنمای سفر زمینی به استانبول و جاذبههای گردشگری آن را معرفی کردیم. در این مطلب نیز قصد داریم که راهنمای کامل سفر زمینی به ترابزون را در اختیار شما قرار دهیم و از زیباییهای این شهر را برایتان بگوییم.
راهنمای سفر زمینی به ترابزون
ترابزون یکی از شهرهای ساحلی و چشمنواز ترکیه است که در مجاورت دریای سیاه قرار دارد. سفر زمینی به ترابزون شاید در ابتدای کار کمی پیچیده و سخت به نظر برسد. اما در حقیقت این طور نیست. چرا که با اتوبوسهای امروزی میتوانید سفر زمینی راحت، هیجانانگیز و خوبی را تجربه کنید.
مبدا حرکت اتوبوسهای ترابزون از شهرهای تهران و تبریز است. بنابراین برای سفر زمینی به ترابزون ابتدا باید به یکی از این دو شهر سفر کنید. و چه فرصتی بهتر از این! چون این فرصت فراهم میشود که گشتوگذاری هم در شهرهای تبریز و یا تهران داشته باشید و سپس سفری به یادماندنی به ترابزون را آغاز کنید.
چطور گذرنامه و ویزای مسافرتی برای ترابزون بگیریم؟
همانگونه که میدانید برای سفر به ترکیه از ایران نیازی به اخذ ویزا نیست. البته این در حالی است که بخواهید تا سقف ۹۰ روز در این کشور بمانید. اگر تمایل داشتید که بیش از ۹۰ روز در ترابزون بمانید، لازم است که برای درخواست ویزای بلند مدت به کنسولگری این کشور مراجعه کنید. همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که هنگام ورود به کشور ترکیه حتما مهر ورود در پاسپورتتان زده شود. در غیر این صورت ممکن است هنگام خروج از ترکیه با مشکلاتی مواجه شوید.
بنابراین تنها داشتن گذرنامه برای سفر به ترابزون کافی است. برای اخذ گذرنامه نیز باید با به همراه داشتن مدارک لازم به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در وبسایت پلیس +۱۰ مدارک لازم جهت اخذ گذرنامه عنوان شده است. میتوانید با مراجعه به این سایت از مدارک لازم اطلاع پیدا کنید.
در این دفتر پلیس +۱۰ باید فرمهایی را جهت درخواست اخذ گذرنامه پر کنید. پس از آن مراحل درخواست اخذ گذرنامه به اتمام میرسد. حال باید چند روزی منتظر بمانید تا گذرنامه با پست برایتان ارسال شود.
البته ممکن است شما از قبل گذرنامه خود را گرفته باشید. در این صورت نیازی به طی دوباره مراحل اخذ گذرنامه نیست. تنها نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که به تاریخ انقضای گذرنامه خود دقت کنید. در صورتی شما حق سفر به کشورهای خارجی را دارید که از تاریخ انقضای گذرنامهتان بیش از ۶ ماه مانده باشد. در غیر این صورت اجازه خروج از کشور را نخواهید داشت.
چطور بلیط اتوبوس ترابزون را تهیه کنیم؟
برای تهیه بلیط اتوبوس ترابزون به دو صورت حضوری و اینترنتی میتوانید اقدام کنید. در خرید حضوری باید به یکی از شرکتهای مسافربری که بلیط اتوبوس ترابزون را ارائه میدهند، مراجعه کنید و بلیط خود را خریداری کنید.
اما در خرید آنلاین خبری از مراجعه حضوری و پیدا کردن شرکت مسافربری ارائه دهنده سرویس به این شهر نیست. با مراجعه به یکی از سایتها و سامانههای خرید آنلاین بلیط اتوبوس میتوانید در عرض چند دقیقه بلیط خود را رزرو کنید. در این بین، سفر ۷۲۴ یکی از سامانههای معتبر در کشور است که بلیطهای اتوبوس اکثر مسیرهای داخلی و خارجی را ارائه میدهد.
در صفحه اصلی این سامانه باید فیلدهای مربوط به سفر خود را پر کنید تا سرویسهای مورد نظر برایتان نمایش داده شود. در فیلد مربوط به شهر مبدا تبریز و یا تهران، در فیلد مربوط به مقصد ترابزون را وارد کنید. سپس تاریخ مورد نظر خود برای حرکت را انتخاب کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. حال تمامی سرویسهای این مسیر نمایش داده میشود. هر یک از سرویسها در ساعات مشخصی شروع به حرکت میکنند. شما میتوانید بسته به شرایط و خواست خود یکی از آنها را برگزینید و درخواست خود را نهایی کنید. در نهایت هزینه بلیط خود را به صورت اینترنتی پرداخت کنید تا بلیط شما رزرو شود.
عوارض خروج از کشور را چگونه پرداخت کنیم؟
همانطور که میدانید، پرداخت عوارض خروج از کشور برای تمامی افرادی که قصد خروج از کشور را دارند الزامی است. بنابراین باید قبل از حرکت با روشهای موجود نسبت به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کنید. شما میتوانید به سه روش این کار را انجام دهید:
پرداخت اینترنتی، مراجعه به یکی از شعبات بانک ملی و یا پرداخت آن در شعبه بانک ملی واقع در مرز. البته در مرز خودپردازهایی نیز کار گذاشته شدهاند که میتوانید از طریق آنها نیز عوارض خود را پرداخت کنید. اما توصیه میکنیم که قبل از حرکت عوارض را پرداخت کنید. چرا که احتمال دارد در بانک ملی و اطراف خودپردازهای واقع در مرز جمیعت زیادی را مشاهده کنید که منجر به انتظاری طولانی و آزاردهنده شود.
عوارض خروج از کشور برای هر مسافری که برای اولین بار است از کشور خارج میشود ۲۲۰۰۰۰ تومان است. این عوارض برای افرادی که برای بار دوم و سوم است که قصد خروج از کشور را دارند نیز به ترتیب ۳۳۰۰۰۰ تومان و ۴۴۰۰۰۰ تومان است.
همچنین در پرداخت عوارض خود دقت لازم را به خرج دهید. به عنوان مثال ممکن است برای بار دوم در سال باشد که از کشور خارج میشوید، اما به اشتباه عوارض بار اول را پرداخت کردهاید. در این صورت با مشکلاتی در مرز مواجه خواهید شد که ممکن است ساعتها وقت شما را بگیرد.
در سفر زمینی به ترابزون اتوبوس از کدام مرزها عبور میکند؟
ترکیه در همسایگی کشور ایران قرار دارد. بنابراین اتوبوس برای رسیدن به ترابزون تنها از مرز مشترک ایران و ترکیه عبور کند. رانندگان به دستور شرکتهای مسافربری اغلب مرز بازرگان را برای رفتن به ترکیه انتخاب میکنند. این مرز در ۲۹۰ کیلومتری شهر تبریز قرار دارد.
در مرز بازرگان چه اقداماتی صورت میگیرد؟
اتوبوسهای ترابزون پس از حرکت از مبدا به سمت مرز بازرگان حرکت میکنند. در مرز بازرگان نیز باید اتوبوس، بارهای موجود در آن و تمامی مسافران بازرسی شوند. برای این منظور کلیه مسافران باید از اتوبوس پیاده شوند و به صورت انفرادی از مرز عبور کنند. در این میان اتوبوس نیز به صورت مجزا مورد بررسی قرار میگیرد.
از نکاتی که باید قبل از حرکت به آن توجه داشته باشید، وسایل و اقلامی است که آنها را با خود حمل میکنید. مهمترین کاری که در مرز انجام میشود، بررسی عدم وجود اقلام ممنوعه در بین وسایل مسافران است. اقلامی همانند سیگار، دارو، کالای خارجی به ارزش بیش از ۸۰ دلار، مواد مخدر و ... جزو اقلام ممنوعه شناخته میشوند. از این رو نهتنها هیچ کس حق خروج آنها از کشور را ندارد، بلکه در صورت مشاهده آن کالاها توقیف میشوند. بنابراین لازم است که قبل از سفر به این نکته توجه کنید تا در مرز با مشکل مواجه نشوید.
نکته دیگری که همواره باید به آن دقت کنید و مامورین گمرک به آن حساسیت نشان میدهند، وزن بار همراه هر مسافر است. هر فرد مجاز است که تا سقف ۲۰ کیلوگرم بار را به صورت رایگان با خود حمل کند. اما اگر وزن بار بیشتر از این حد شد، مسافر باید با راننده خود توافق کند و به ازای هر کیلو بار اضافی مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کند. البته توجه داشته باشید که در این حالت نیز هر مسافر حق دارد که تا سقف ۴۰ کیلوگرم بار با خود حمل کند. اگر بار بیش از ۴۰ کیلوگرم شد، بار اضافی غیرمجاز تلقی شده و مسافر حق خروج آن از ایران را ندارد.
ممکن است افراد بیاطلاع از این نکات اقلام ممنوعهای را به همراه داشته باشند و یا وزن بارشان بیش از حد مجاز باشد. در این صورت احتمال دارد این مسافران مجبور باشند مدتی را در مرز سپری کنند. در این حالت اتوبوس موظف است مدت زمان معینی را منتظر مسافر خود بماند تا مشکلش حل و فصل شود. اما اگر مدت زمان حضور مسافر در مرز به درازا بکشد، راننده اتوبوس مجبور است که به مسیر خود ادامه دهد تا در زمان مقرر به مقصد نهایی خود برسد.
آیا اتوبوس نیز از مرز عبور میکند؟
بله! اتوبوسهای ترابزون نیز از مرز عبور میکنند. بنابراین با همان اتوبوسی که از مبدا شروع به حرکت کردهاید، پس از عبور از مرز به سمت ترابزون حرکت خواهید کرد.
مسیر تبریز و تهران تا ترابزون چند کیلومتر است؟
طبق نقشه دو مسیر برای سفر از تبریز به ترابزون وجود دارد که یکی از مسیرها ۹۲۶ و مسیر دیگر ۸۵۰ کیلومتر میباشد. مسیر اول تقریبا نزدیک به ۱۳ ساعت و مسیر دوم ۱۱ ساعت طول میکشد. از تهران تا ترابزون نیز حداکثر ۱۵۵۷ کیلومتر است که حدود ۲۱ ساعت طول میکشد تا اتوبوس از مبدا تهران به مقصد ترابزون برسد.
چه نوع اتوبوس هایی به مقصد ترابزون سرویس دارند؟
اتوبوسهایی که در مسیر زمینی تبریز – ترابزون و تهران - ترابزون فعالیت میکنند، همگی ویآیپی هستند. دلیل انتخاب اتوبوسهای ویآیپی به مقصد ترابزون، راحتی و آسودگی است که این اتوبوسها برای مسافران خود به ارمغان میآورد.
برای اطلاع بیشتر از نوع اتوبوس میتوانید به سامانه سفر ۷۲۴ مراجعه کنید و اطلاعات لازم در این مورد را کسب کنید. پس از عبور از مرز اتوبوس از چه شهرهایی عبور میکند؟
پس از مرز بازرگان اولین شهری که اتوبوس از آن عبور میکند دوبایزید است. پس از طی ۹۵ کیلومتر به شهر آغری میرسد. سپس از شهرهای حوراسان، پاسینلر، عزیزه، بایبورت، آیدین تپه، سورمنه گذشته و در نهایت به مقصد ترابزون میرسد.
جاذبههای گردشگری شهر ترابزون کجاست؟
- صومعه سوملا (Sumela monastery) : صومعه سوملا یکی از مکانهای تاریخی ترکیه است که نباید هنگام سفر به ترابزون دیدن این مکان زیبا را از دست داد. این صومعه درون غاری قرار دارد که در دل یک کوه نهفته است و جویباری زیبا نیز از دل آن میگذرد. غار در ارتفاع ۲۵۰ متری از کف دره قرار دارد. هرچند برای رسیدن به غار باید مسیر پر پیچ و خمی را پیمود، ولی زمانی که به بالاترین نقطه آن میرسید با منظره بیبدیلی روبرو میشوید که قطعا ارزش بالا رفتن از کوه را دارد. ساخت صومعه سوملا در ترابزرون ترکیه به ۳۶۸ سال پس از میلاد باز میگردد.
- قصر آتاتورک (Trabzon Ataturk Kosku) : مردم ترکیه ارادت خاصی به آتاتورک دارند و به همین خاطر در خانه یا مغازههای خود مجسمه یا عکس آتاتورک را در بهترین نقطه ممکن قرار میدهند. قصر آتاتورک نیز در قسمت شمالی ترابزون قرار دارد. مسیر منتهی به قصر آتاتورک ترابزون سربالایی سرسبزی است که با گذر از آن نمای شهر را میتوان از بالا دید و لذت برد. بنای قصر دو طبقه است. در طبقه اول اتاق استراحت، غذاخوری، مهمانی وجود دارد. جالب است بدانید که در یکی از اتاقهای طبقه اول اثر معروفی از فرش ایرانی وجود دارد که حاکی از آوازه خوش فرشهای ایرانی در دنیاست.
- بزتپه (Boztepe) : اگر اهل طبیعت و طبیعتگردی هستید حتما هنگام سفر به ترابزون سری به بزتپه بزنید. بزتپه یک تفرجگاه باصفا است که تلهکابین نیز دارد. مسافران میتوانند سوار تلهکابین شوند و با زاویهای بهتر تماشاگر زیباییهای مناظر اطراف باشند.
- موزه ترابزون (Trabzon Museum) : موزه ترابزون در مرکز شهر واقع شده و تاریخچه زیبایی از منطقه را برایتان بازگو میکند. از جمله آثار معروفی که در این موزه قرار دارد، آثار هنری دوران بیزانس است.
تصویر زیر بخشی از بافت شهر ترابزون را نشان میدهد. اما زیباییهای این شهر حتی فراتر از چیزی است که در تصاویر بتوان جای داد.
در این مطلب راهنمای کامل سفر زمینی به ترابزون را با شما عزیزان به اشتراک گذاشتیم و کمی با آن آشنا شدیم. حال که اطلاعات لازم در مورد شهر ترابزون را کسب کردید، درنگ نکنید. به این سفر هیجانانگیز بروید و تجربیاتتان را برای ما در میان بگذارید. سفر ۷۲۴ سفر خوب و خوشی را برای شما آرزومند است.