جاده ها و راه ها علاوه بر اینکه شریان حیاتی و رابط بین شهر ها و روستاها بوده اند، در هر کشوری نشان دهنده میزان پیشرفت و تمدن آن سرزمین نیز می باشد. نقش عمده پل ها را می توان در عبور از رودخانه ها و همچنین گذرگاه هایی در مواقع سیلاب و بلایای طبیعی دانست. علاوه بر این با دانستن عمر و قدمت این بناها می توان به چیره دستی و هنرمندی معماران و مهندسین آن سرزمین نیز پی برد.

پل چم نمشت با قدمت هزاروپانصد ساله یکی از پل هایی است که با گذشت این همه مدت هنوز بقایای آن برجا مانده است. این پل بین استان ایلام و لرستان قرار دارد. نه در لرستان واقع شده و نه دقیقا در ایلام. نکته جالب توجهی که در معماری این پل وجود دارد پایه های پل می باشد که پانصد متر از بستر پل فاصله گرفته اند و این پل در 4كیلومتری شمال دره شهر مقابل روستای چم كلان قرار گرفته است. 

جالب است دلیل اینکه آبی از زیر این پل عبور نمی کند را بدانید. در گذشته رود خروشان و پر آب سیمره از زیر این پل عبور می کرد. زمیان احداث این سد به دوره ساسانیان برمی گردد. به تدریج و با گذشت زمان رودخانه تغییر مسیر داده و از پایه های پل جدا شده است. این پل در میان زمین های کشاورزی واقع شده است و به همین دلیل خسارات جبران ناپذیر زیادی به پایه های پل وارد شده است. برداشت بیش از حد آب های زیر زمینی و کشت و کار کشاورزان از عمده دلایل آسیب دیدگی پل می باشد.

رود سیمره نقشی حیاتی در استان های ایلام و لرستان بازی میکند. از حد وسط این دو استان می گذرد و به زمین های کشاورزی هر دو استان آب رسانی می کند. اما با توجه به اینکه این رود بین دو استان واقع شده مورد کم توجهی قرار گرفته و هیچ یک از استان ها با قاطعیت مسئولیت این پل را نمی پذیرند. 

حالا اگر کنار رود سیمره بروید دیگر پلی نیست که بتوانید از آن عبور کرده و خود را به آن سمت رودخانه برسانید. و پلی هم در این منطقه هست که رودی از زیر آن هدایت نمی شود.

چاره کاری که روستاییان منطقه برای ان اندیشیده اند استفاده از یک تیوب باد شده تراکتور است که عرض رودخانه را سوار بر آن عبور می کنند. کمی خطرناک و استرس دارد ولی خوب زمانی که ناچار هستید عبور کنید باید دل را به دریا بزنید.

 17 پایه ستون پل در حال حاضر به صورت مخروبه باقی مانده اند و هیچ شواهدی مبنی بر شكل و فرم قوسها و چشمه ها دیده نمی شود. اما بقایایی که مانده نماینده شکل و ساختار فنی و پیچیده این پل است. دوره احداث پل را می توان به زمان ساسانیان مرتبط دانست.

با یک سفر اتوبوسی هم می توانید به ایلام و خرم اباد سفر کنید و هم سری به این پل تاریخی بزنید. برای خرید بلیط اتوبوس به صورت اینترنتی و آسان و امن می توانید به سامانه safar724.com مراجعه کنید. در این سامانه نیازی به ثبت نام نبوده و با چند کلیک ساده می توانید بلیط اتوبوس خود را خریداری کنید. هنگام سوار شدن به اتوبوس نیز کافیست شماره بلیطی را که به گوشی همراهتان ارسال شده نزد خود نگه دارید. خرید اینترنتی بلیط اتوبوس علاوه بر صرفه جویی در زمان می تواند در کاهش هزینه های شما نیز موثر باشد و دیگر برای تهیه بلیط اتوبوس نیازی نیست در شلوغی و ترافیک به پایانه و یا شرکت های مسافربری مراجعه کنید. سفر724 با اکثر شرکت های مسافربری همکاری داشته و علاوه بر شهرهای داخلی، می توانید خرید بلیط اتوبوس شهرهای خارجی را نیز از سامانه سفر724 تهیه کنید.

safar724.com