اصفهان بی شک ویترین گردشگری ایران بوده و هست. هر جا سخن از گردشگری ایران می شود نام اصفهان از گزینه های قطعی است که به میان می آید. با وجود همه جاهای شناخته شده، هنوز مکان هایی هم هستند که شناخته شده نیستند!
اصفهان لقبی هم دارد که به صورت واضح تری این شهر و جاذبه های گردشگری اش را وصف می کند، اصفهان نصف جهان، به راستی که به اصفهان بروید جاذبه هایی را می بینید که از هر تنوع و دوره و رنگ و بویی هستند. برای همه سلیقه ها جذابیت دارد. حتما هر کسی به اصفهان رفته سراغ سی و سه پل و پل خواجو و عمارت عالی قاپو و میدان نقش جهان را هم گرفته.
اما کسی نمی تواند ادعای این را داشته باشد که به تک تک دیدنی ها و جاذبه های اصفهان سر زده است. از دیدنی های معروف و شهره اش که بگذریم هر گوشه ای از این شهر جاذبه ای چشم نواز دارد که برای بیننده می تواند ساعت ها مفرح و جذاب باشد.
باباقاسم یکی از دیدنی های جذابی است که کم تر کسی سراغ این مدرسه چندین صد ساله می رود. مدرسه ای که هنوز در آن طلاب به علم آموزی مشغولند و حجره هایی را می بینی که درس خواندن و علم آموزی در ان ها به کمان و بی شک مزه دیگری دارد.
در کنار مدرسه بقعه نیز قرار گرفته است. اگر می خواهید به بقعه باباقاسم سر بزنید باید وارد خیابان هاتف شوید. حتما در سفر به شهر های نابلد از اهالی ادرس را بپرسید کوتاه ترین و سر راست ترین آدرس ها را به شما خواهند دارد.
بقعه بابا قایم در نزدیکی مدرسه بابا قاسم واقع شده است. که تقریبا فاصله ای 300 متری از هم قرار دارند که می توان بین این دو را پیاده طی کرد تا چشم در جستجوی زیبایی های بیشتر این دیار باشد.
شاید خیلی ها از خود بابا قاسم ندانند. که چه کسی بود و کی می زیست و چرا مدرسه و بقعه اس به اثری تاریخی تبدیل شده است. بابا قاسم مردی عارف و زاهد بوده است که در اوایل قرن هشتم هجری می زیسته. در زمان حیات خود طرفداران زیادی داشته و به نیکی و پاکی و زهد و تقوا شهرت داشته است.
بقعه بابا قاسم طبق كتیبه تاریخی كه روی سردر بنا به خط ثلث با كاشی سفید معرق بر زمینه لاجوردی نوشته شده، به وسیله شخصی به نام سلیمان بن شرف الدین ابی الحسن طالوت دامغانی سال 741 هجری قمری ساخته شده است. داخل و خارج بقعه دارای تزئینات آجری و كاشیكاری است. در كل مقبره باباقاسم، حس و حال عجیبی دارد. گویی در و دیوار این بنا در حال ذكر پروردگار است. گنبدا ین بنا هرمی شكل و هشت ترك بوده و بر هر ترك آن استعانت از یكی از اسامی خدا نوشته شده است.
در حال حاضر از مدرسه بابا قاسم به عنوان حوزه علمیه استفاده می شود. حجره هایی در اطراف حیات تعبیه شده است که جهت اقامت طلبه ها می باشد. چها ایوان در اطراف حیات تعبیه شده اند که از بین چهار ایوان، ایوان شمالی دچار آسیب هایی گشته است.
داخل اتاق ها گچ بری هایی وجود دارد که دور تا دور آن ها با نقوش سلیمی آراسته شده است. تزئینات کاشی های فیروز ه ای، لاجوردی و سبز و سفید و طلایی نیز در سر در حجره ها دیده می شود.
ساختمان مدرسه بابا قاسم را از قدی می ترین ساختمان های اصفهان می دانند. این ساختمان دارای دو طبقه است که در طبقه دوم حجره هایی وجود دراد . در صحن خارجی مدرسه ایوان هایی را می بینید که با کاشی های معمولی و متداول تزئین شده اند و نقش و نگار خاصی ندارند و با همین سادگی به صحن زیبایی چندانی بخشیده اند. ایوان ها هم یکی کوچک و یکی بزرگ که با مقرنس کاری های حرفه ای کاشیکاری شده اند.
در داخل مقرنس ها نوشته هایی نقش بسته که وقتی با دقت نگاه می کنید می توانید نام های مبارکه را در آن ها ببینید. این اسامی به وفور تکرار شده اند. در ایران کم تر بنایی را می توانید پیدا کنید که نام حضرت علی به این اندازه در آنجا تکرار شده باشد.
سفر به اصفهان با اتوبوس را بسیاری از افراد تجربه کرده اند. برای بازدید از مدرسه و مقبره باباقاسم کافیست بلیط اینترنتی اتوبوس به مقصد اصفهان را از سایت سفر724 خریداری کرده و علاوه بر دیدنی ها و جاذبه های گردشگری اصفهان سری به این مقبره کم تر شناخته و دیده شده بزنید. خرید اینترنتی بلیط اتوبوس از سامانه سفر724 به آسانی برای مسافران امکان پذیر است.
safar724.com