اگر یک بار گذرتون به راسته بازار جنت، در شهر مشهد افتاده باشه، بعید میدونم از کنار حوضخونه ای که در اون حوالی هست، همینجوری عبور کرده باشین. یک حوضخونه ی قدیمی و بسیار تاریخی که میگن سابقه ی 400 ساله داره. این مکان با وسعت تقریبا 350متر مربع، قبل از اینکه به حوضخونه ی سنتی تغییر کاربری داده باشه، قسمتی از یک خونه ی مسکونی توی محله ی سراب بود که با بازسازی مجموعه، تبدیل به یک مکان خیلی عالی شد. در بازسازی اینجا که توسط معماران بسیار مشهور مثل استاد فقید فربودنیا، حمیدی، زرین مهر و سلماسی انجام گرفته، از طراحی و معماری حوضخونه‌های قدیمی الهام گرفته شده؛ که در نهایت هم تبدیل به موزه - حوضخونه هزار دستان شده.

همچنین آقای یوسفعلی قومورلو، مدیر پروژه موزه حوضخونه هزار دستان با مطالعه، سفر ها و جستجوهای زیادی که انجام دادن ، بعد از دو سال ، معماری موزه رو به پایان میرسونن و  خیلی از کارها رو هم برای اولین بار خودشون و خانوادشون انجام میدن که یکی از این کارها کاشی کاری مجموعه بوده. همچنین اکثر آثار تاریخی که اونجا به نمایش گذاشته شده، در واقع حاصل تلاش مدیر لایق این مجموعه هست که با بازسازی این آثار، اونارو زنده کردن و دوباره به نمایش گذاشتن. این محیط، میشه گفت موزه ای هست که آثار هنری به صورت زنده در اونجا به نمایش گذاشته میشه. انگار که وقتی شما به بازدید اونجا میرید، شهرزاد قصه گو، هر برگ از هزار داستان رو روی دستای همه ی اونایی که به تماشا اومدن، قرار میده!.

همچنین آثاری که از انزوای 28 ساله استاد فربود نیا به جای مونده، توسط آقای قومورلو به اینجا آورده شده و توسط خود ایشون بازسازی شده و برای عموم به نمایش گذاشته شده. از بعضی از این آثار، به تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکیم خیام و جلال آل احمد  میشه اشاره کرد.

از کاربرد های دیگر این موزه – حوضخونه میشه به برگزار کردن شب شعر، برپایی مراسم های بزرگداشت و نمایشگاه های عکس و نقاشی هم اشاره کرد که برای توریست های و گردشگرا دارای جذابیت بسیار بالایی هست.

مطمعنا اگر اهل شعر و ادب و محافلی بدین زیبایی هستین، دیدن موزه-حوضخونه ی هزار دستان رو به هیچ وجه از دست ندین.

بهتون پیشنهاد میکنیم اگر قصد سفر اتوبوسی به مشهد دارید، میتونید بلیت مشهد خودتون رو از سامانه ی سفر 724 انجام بدید.