این بار هم با معرفی یکی از مناطق خوش آب و هوا و سرسبز اطراف مشهد، که شاندیز باشه، همراه شما هستیم. البته بیشتر از خوش آب و هوا بودن و قشنگ بودن و این چیزا ، این شهر کوچیک حدود دوازده سال پیش از طرف هیئت وزیران، منطقه ی بین المللی گردشگران ایران انتخاب شده، اونم به خاطر فرهنگ بسیار بالا و اصیلش، و مردمانش که خیلی مهربون و مهمون نواز هم هستن.

موقعیت شهر شاندیز

این شهر زیبا و دوست داشتنی که تقریبا جایی شبیه دَرَکِه و فرحزاد تهران هستش؛ از سطح دریا حدود 1400 متر فاصله داره، از شمال با مشهد و از جنوب با نیشابور، از شرق با طرقبه و از غرب با گلمکان و چناران مجاوره و دارای مساحتی حدود 38 یا 40 کیلومترمربع هستش.

این مکان، در گذشته های دور، روستا و آبادی مانندی بوده؛ اما سال 1333 انقدری پیشرفت داشته که بتونه تبدیل به یه شهر کوچیک توریستی بشه.

آب و هوای شهر شاندیز

آب وهوای شهر زیبای شاندیز معتدله و طبیعتش سرسبزه و پوشش گیاهی ودرختاش انبوه ومتراکمه و همچنین بدلیل وجود رودخونه های روان و ارتفاعات جنوبی وغربی شهر، تابستونا آب وهوا خنک و زمستونا هم بسیار بسیار سرده. میانگین دمای سالانه ش هم  حدود۲۵درجه ست.

چطوری به شاندیز بریم؟

طریقه ی رفتن به شاندیز هم دقیقا مثل طرقبه ست. ورود به این محور از امتداد  بلوار وکیل‌آباد ممکنه. وقتی که به انتهای بلوار وکیل آباد میرسین، به یه دو راهی برخورد میکنین؛ یکی از اونا به سمت طرقبه و یکیش به سمت شاندیز میره. 

با ماشین شخصی اگه برین، بعد از انتهای بلوار وکیل آباد، به سمت شاندیز میپیچین.

در صورتی که میخواین سفر اتوبوسی داشته باشین، از اتوبوس های شاندیز استفاده کنین.

مترو هم تا انتهای بلوار وکیل آباد میره و میشه از اونجا به بعد با تاکسی تا شاندیز رفت.

راه های ارتباطی شاندیز

مهمترین راه ارتباطی هم مسیر آسفالته شاندیز-مشهد به طول ۲۰ کیلومتر هستش  و راه فرعی جاده حسن آباد به جاده سنتو از طرفی و از طرف دیگر به جاده شاندیز هم یه راه دیگه هست. راه شاندیز از طریق گراخک به گلمکان و از اونجا به چناران و از سمت جنوب شاندیز هم از طریق نغندر به شهر طرقبه و از طریق کوه های زشک و بعد از عبور از خور به نیشابور منتهی میشه.

پوشش گیاهی و زیستگاه جانوران شاندیز

رودخونه ها و دره های شاندیز، چشم انداز بسیار زیبایی دارن. این رودخونه ها باعث رشد درختا، بوجود اومدن باغ‌های انبوه، مناظر متنوع و آب و هوايی مطبوع میشن‌. از سری درخت ها و درختچه هایی که توی این منطقه رشد میکنن میتونیم چنار، سپیدار، اشن، ارغوان و ارس رو مثال بزنیم.

این منطقه همچنین زیستگاه حیواناتی از قبیل گوسفند وحشی، گراز، گرگ و پرنده هایی مثل هدهد، توکای سیاه، دم جنبانک هستش.

توصیه های سفر724 در سفر به شاندیز

*پیشنهاد ما به شما اینه که روزای پنجشنبه و جمعه شاندیز نرین، چون جاده ها بسیار شلوغه و خیلی معطل میشین و نمیتونین اونجوری که باید از مسافرتتون لذت ببرین. اگر هم که نشد و خواستید ایام آخر هفته رو توی شاندیز و یا طرقبه بگذرونین، بهتون پیشنهاد میکنیم که صبح زود حرکت کنین، که به ترافیک برنخورین.

*شیشلیک شاندیز هم که دیگه اصلا توصیه کردن نمیخواد، مگه میشه کسی شاندیز بره و شیشلیک رو امتحان نکنه؟! علاوه بر رستوران پدیده، رستوران های ارم ، ماهان، شایان، اکبر جوجه و شبدیز هستن که غذاهای بسیار بسیار خوشمزه ای رو سرو میکنن.

*اینم بگیم که شاندیز کلا فقط رستوران، حالا چه سنتی چه مدرن داره، پس به دنبال فروشگاه و خرید و اینجور چیزا نباشید. البته میتونید از صنایع دستی اونجا که پوست های چرمی معروفه، در صورت تمایلتون خریداری کنین.

*یه رستوران هوایی هم هست که سال 94 به بهره برداری رسیده  که خیلی جالبه، پیشنهاد میکنیم یه سری هم به اون بزنین.

به عنوان نکته ی پایانی یه توصیه مهم امنیتی داریم که اگه، دلتون خواست آتیشی روشن کنین و چای داغی توی اون طبیعت بی نظیر میل کنین، حتما یادتون نره که قبل از رفتن حتما آتیش رو خاموش کنین، بعدش شما رو بخیر و شاندیز رو به سلامت!