موزه هنرهای تزئینی تهران در سال 1338 ساخته شده وبیشتر اشیاء این موزه مربوط به سده دهم تا چهاردهم هجری قمریه.
ساختمان موزه هنرهای تزئینی تهران شامل چهار طبقه هست که هر طبقه آثار خاصی رو معرفی میکنه و زیبایی ها و جذابیت های خودش رو داره. طبقه همکف موزه هنرهای تزئینی آثار موزه ای کاخ مرمر رو که شامل منبت، معرق و خاتم کاریه، به نمایشگاه دائمی تبدیل کرده.
طبقه اول این موزه بافته ها و سوزن دوزی های سنتی ایران رو که از انواع زربافت، زر گل برجسته، ترمه، قلم کاری، انواع قالیچه و جاجیم هستن، به نمایش گذاشته.
البته بخش بزرگی از نمایشگاه به نمایش اثاری از قبیل سوزن دوزی و شاخه های متنوع اون اختصاص داده شد، کارهای هنری مثل نقش تپهدوزى يا سلسلهدوزى، تکهدوزى، قلابدوزى، بخارادوزى، سرمهدوزى، گلابتوندوزى، ده يک دوزى، نقدهدوزى و سکمهدوزى اختصاص دارد، يک تخته پردهٔ نفيس و گلابتوندوزى خانه خدا که در موزه هنرهای تزئینی تهران در معرض دید عموم قرار گرفته.
طبقه دوم هم از پنج بخش بزرگ تشکیل یافته: بخش های خاتم، منبت، بخش لاکی، بخض فیز و شیشه
بخش خاتم موزه هنرهای تزئینی، انواع قاب آینه، جعبه، رحل، قلمدان و سرچسبدان رو به نمایش گذاشته. خاتمکارى و انواع آن از جمله خاتمابرى، پروانه، شش گل، هشت گل، طرهاى، نيم طره و گل حاشيهاى رو هم میتونین در بخش خاتم موزه هنرهای تزئینی ببینین. این آثار به دست هنرمندان شیرازی، اصفهانی و تهرانی ساخته شده.
در بخش منبت با وجود آثار جعبهها، قلاب آئينه، شانه، کشکول و کتيبهها، اوج شکوفایی این هنر در موزه هنرهای تزئینی به نمایش عموم گذاشته شده.
بخش لاکی هم شامل مجموعه ای از انواع قلمدانها، جلدها، قاب آئينهها، جعبهها و سر چسبدانها هست. روی این کارهای طراحی های رزم، شکارگاه، بزم، فرهنگ عامه و منظره به نمایش در آمده است.
زیورهای مختلف سده های دوازده تا چهارده هجری قمری و ادوات جنگی در بخش فلز به نمایش گذاشته شده است.
آخرین بخش طبقه دوم موزه هنرهای تزئینی رو، بخش شیشه تشکیل می ده. انواع شیشه های دوران پیش از اسلام تا سده چهارده هجری قمری و تحقیق در زمینه تاریخ صنعتی در این بخش به نمایش گذاشته شده است.
در طبقه سوم انواع نقاشی ها و مینیاتورها به نمایش گذاشته شده. این طبقه مکتبهاى هرات، تبريز، شيراز، اصفهان و قزوين است. از جملهٔ اين آثار، صفحاتى از کتاب عجايبالمخلوقات، خسرو و شيرين نظامى، خاوراننامهٔ ابن حسام و شاهنامهٔ فردوسى رو در خودش جا داده.
انبوهی از نقاشی های و مینیاتورهای اساتید و خوشنویسان بزرگ در این طبقه به نمایش عموم گذاشته شده.
آدرس: خیابان کریمخان زند ، نرسیده به میدان ولی عصر
شماره تلفن: 02189043802